מתכון מנצח לחומוס וירקות
מתכון מנצח לחומוס וירקות
מצרכים:
1 בצל
3 שיני שום
8 גבעולי סלרי עלים
2 גזרים
1 כרובית קטנה
8 ארטישוק ירושלמי
4 עגבניות
שני חופנים עלי סלרי, כוסברה ומעט רוזמרין
500 גרם גרגירי חומוס שהושרו 12 שעות
750 גר חיטה מושרית שעה
250 גר גריסי פנינה מושרים שעה
מתכון:
- מסננים את החומוס המושרה ושמים בסיר ומכסים בהרבה מים בטמפרטורת החדר (!) כ3 סנטימטר מעל החומוס. שמים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מידי פעם מכפים את הקצף. לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי-שעתיים עד להתרככות (אך לא התפוררות!).
- מרתיחים מעט מים בסיר גדול, כחצי סנטימטר גובה, על להבה גדולה. קוצצים את הבצל ומאדים במים הרותחים. חותכים את גבעולי הסלרי ומוסיפים לבצל. קוצצים את השום ומוסיפים. מגררים גזר ומוסיפים. בשלב זה אם יש צורך מוסיפים מעט מים (2-3 כפות) שלא יישרף.
- חותכים את הארטישוק הירושלמי ומוסיפים לסיר. מפרקים את הכרובית ומוסיפים. לבסוף חותכים את העגבניות ומוסיפים לסיר. כעת מאדים מעט ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים כ20-30 דקות. עד להתרככות הירקות אך חשוב שישארו פריכים ולא מעוכים. מכבים את האש.
- מכינים את החיטה והגריסים. מרתיחים ליטר וחצי מים. מסננים את החיטה וקולים מעט בסיר גדול עד שהחיטה חמה ואין בה נוזלים. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בזהירות ליטר מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ30 דקות ומוסיפים את גריסי הפנינה המסוננים. מוסיפים עוד 500 מ״ל מים. מביאים לרתיחה ושוב מנמיכים את האש. מבשלים עוד 20 דקות נוספות. אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד להתרככות החיטה והגריסים.
- קוצצים את עשבי התיבול. כאשר החומוס מוכן, מוסיפים אותו לסיר עם הירקות ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים. מבשלים יחד כ-5 דקות ומורידים מהאש.
- בתאבון! ולבריאות!
עתליה זהבי שגיא